Eforturi de salvare la şcoala care adăpostea 90 de persoane, şanse reduse de a găsi supravieţuitori

Un oficial de rang înalt din regiunea Luhansk a declarat că şansele de a găsi pe cineva încă în viaţă în interiorul şcolii care adăpostea aproximativ 90 de persoane atunci când a fost bombardată de un avion rusesc sâmbătă după-amiază sunt "foarte mici", scrie Reuters.

731 afișări
Imaginea articolului Eforturi de salvare la şcoala care adăpostea 90 de persoane, şanse reduse de a găsi supravieţuitori

Serhiy Hayday, şeful administraţiei militare regionale din Luhansk, a declarat că clădirea şcolii a fost complet distrusă.

"Explozia a avut loc în interiorul clădirii... Şansele de a găsi [pe cineva în viaţă] sunt foarte mici. În interiorul clădirii şcolii se aflau 90 de persoane; 27 au supravieţuit, iar 60 de persoane au murit cel mai probabil".

Corpurile a două persoane au fost găsite în dărâmături, a declarat Hayday într-o postare pe Telegram duminică.

Un avion rus a aruncat o bombă asupra şcolii din satul Bilohorivka, care se află la aproximativ 11 km de linia frontului, potrivit lui Hayday.

Bomba a lovit sâmbătă în jurul orei locale 16:37, ora locală, provocând incendii care au avut nevoie de aproape patru ore pentru a fi stinse, a precizat el.

Hayday a adăugat că luptele grele din timpul nopţii au perturbat operaţiunea de salvare.

El a spus că luptele au continuat şi duminică pe mai multe fronturi din Luhansk - inclusiv Bilohorivka, Voyevodivka şi Rubizhne. El a mai spus că a existat o situaţie extrem de dificilă în jurul localităţii Hirske.

În apropiere de Popasna, artileria rusă a lovit o casă în care 11 persoane se ascundeau în subsol, a spus el.

Hayday a declarat că trupele ucrainene s-au retras "puţin" din Popasna. "Din moment ce oraşul a fost distrus, trupele noastre s-au retras pe poziţii mai fortificate".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici