Egipt: Al-Azhar suţine dreptul unei femei de a-şi lovi soţul

Al-Azhar, cea mai înaltă autoritate a islamului sunnit, crede că o soţie are dreptul să îşi lovească soţul în caz de legitimă apărare.

36 afișări
Imaginea articolului Egipt: Al-Azhar suţine dreptul unei femei de a-şi lovi soţul

Egipt: Al-Azhar suţine dreptul unei femei de a-şi lovi soţul (Imagine: Mediafax Foto)

"O soţie are dreptul legitim de a-şi lovi soţul dacă este în apărare", a anunţat şeicul Abdel Hamid al-Atrach, preşedintele comitetului legislativ al universităţii Al-Azhar, citat de cotidianul independent al-Masri al-Youm.

Sâmbătă şi duminică, câţiva demnitari religioşi saudiţi şi turci au emis legi (fatwa) care legitimează dreptul unei soţii de a-şi lovi soţul sau pe cel care "foloseşte violenţa domestică" împotriva ei.

"Este legal ca o femeie să îşi lovească soţul în legitimă apărare. Orice persoană are deptul să se apere, fie că este bărbat sau femeie, pentru că toate fiinţele umane sunt egale în faţa lui Dumnezeu", a declarat al-Atrach, citat de publicaţie.

Demnitarul religios saudit Abdel Mohsen al-Abyakan a subliniat faptul că o soţie ar trebui să recurgă la acelaşi tip de violenţă la care este supusă.

Omologul său turc, Fathallah Jouloun, a spus că ea trebuie să răspundă "cu două lovituri pentru una primită".

Potrivit Amnesty International, 35 la sută dintre femeile egiptene omorâte în fiecare an sunt victime ale violenţei conjugale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici