Egiptul a retras mişcarea Fraţii Musulmani de pe lista ONG-urilor autorizate

Guvernul egiptean a retras marţi mişcarea Fraţii Musulmani de pe lista organizaţiilor neguvernamentale (ONG) autorizate, punând în aplicare o decizie a justiţiei, potrivit presei oficiale.

336 afișări
Imaginea articolului Egiptul a retras mişcarea Fraţii Musulmani de pe lista ONG-urilor autorizate

Egiptul a retras mişcarea Fraţii Musulmani de pe lista ONG-urilor autorizate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Justiţia egipteană a interzis, la 23 septembrie, "activităţile" mişcării Fraţii Musulmani şi a ordonat confiscarea bunurilor influentei confrerii din care provine Mohamed Morsi, fostul preşedinte islamist destituit de armată la începutul lui iulie.

Această interdicţie se aplică confreriei - care nu există din punct de vedere juridic -, dar şi Asociaţiei Fraţilor Musulmani, un ONG înfiinţat în perioada preşedinţiei lui Morsi şi acuzată că este utilizată ca faţadă de membrii mişcării.

Primul preşedinte ales democratic în Egipt, Morsi a fost destituit la 3 iulie, în urma unor manifestaţii la care au participat milioabe de persoane care au cerut plecarea sa de la putere.

De atunci, fostul preşedinte egiptean este ţinut într-un loc secret, iar susţinătorii săi protestează în mod regulat împotriva a ceea ce ei consideră a fi o lovitură de stat.

Autorităţile instalate de către armată reprimă aceste manifestaţii cu violenţă. Începând de la mijlocul lui august, cel puţin 1.000 de persoane au fost ucise, iar peste 2.000 de membri ai mişcării Fraţii Musulmani au fost arestaţi, inclusiv aproape toţi liderii acestei organizaţii.

Egiptul este afectat de tulburări de la revoluţia din 2011, când Hosni Mubarak a fost înlăturat de la putere, iar începând din iulie 2013, violenţele s-au intensificat.

Duminică, 57 de persoane au murit şi alte 400 au fost rănite în ciocniri între islamişti şi forţele de ordine.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici