Egiptul anunţă că mai multe state arabe iau în calcul posibilitatea de a trimite trupe în Siria

Sameh Shoukry, ministrul de Externe al Egiptului a anunţat, vineri, că mai multe state arabe iau în calcul posibilitatea de a trimite trupe în Siria cu scopul de a stabiliza regiunea, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

2161 afișări
Imaginea articolului Egiptul anunţă că mai multe state arabe iau în calcul posibilitatea de a trimite trupe în Siria

Egiptul anunţă că mai multe state arabe iau în calcul posibilitatea de a trimite trupe în Siria

”Această idee nu este discutată numai în presă, ci şi de către oficiali ai mai multor state arabe care îşi doresc să stabilizeze Siria”, a declarat ministrul egiptean de Externe.

În urmă cu două săptămâni, Arabia Saudită a anunţat că este pregătită să trimită trupe în Siria care să se alăture coaliţiei coordonate de Statele Unite. Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, a declarat recent că îşi doreşte ca retragerea trupelor americane din Siria să aibă loc cât mai curând, însă a atras atenţia că acest lucru nu se va întâmpla până când nu vor fi îndeplinite toate obiectivele.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între regimul Bashar al-Assad, sprijinit de Rusia şi Iran, forţele opoziţiei şi grupuri militante şi teroriste, inclusiv organizaţia extremistă sunnită Stat Islamic. Bilanţul conflictului depăşeşte 340.000 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici