EIIL a ameninţat cu moartea membrii opoziţiei siriene şi a îndemnat la "nimicirea" celorlalţi rebeli

Statul Islamic în Irak şi Levant (EIIL) i-a ameninţat cu moartea pe membrii Coaliţiei opoziţiei siriene, apreciind că ei sunt o "ţintă legitimă", şi a făcut apel la "nimicirea" celorlalţi rebeli, potrivit unui mesaj audio difuzat marţi pe site-uri jihadiste.

309 afișări
Imaginea articolului EIIL a ameninţat cu moartea membrii opoziţiei siriene şi a îndemnat la "nimicirea" celorlalţi rebeli

EIIL a ameninţat cu moartea membrii opoziţiei siriene şi a îndemnat la "nimicirea" celorlalţi rebeli (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Coaliţia, Consiliul Naţional (Sirian, una dintre formaţiunile componente ale Coaliţiei), Statul Major şi Consiliul Militar (...) au declarat război" EIIL, a afirmat purtătorul de cuvânt al acestei grupări, şeihul Abu Mohammed al-Adnani.

"Fiecare membru al acestei entităţi este o ţintă legitimă pentru noi, cel puţin până când vor declara în public că refuză (...) să lupte împotriva mujahedinilor", a adăugat el.

Coaliţia denunţă cu regularitate acţiunile EIIL, acuzată de răpiri şi de uciderea unor civili şi rebeli rivali.

Pe de altă parte, Statul Islamic în Irak şi Levant a făcut apel la "nimicirea" rebelilor împotriva cărora această grupare afiliată la Al-Qaida luptă de mai multe zile în nordul Siriei.

"Nimiciţi-i (pe rebeli) şi (...) fiţi siguri de victoria lui Allah", i-a îndemnat şeihul Abu Mohammed al-Adnani pe combatanţii din cadrul EIIL.

"Niciunul dintre voi nu va supravieţui, iar noi vom face un exemplu pentru toţi cei care se gândesc să urmeze aceeaşi cale", a continuat el, referindu-se la rebeli.

Aceste declaraţii intervin după ce rebelii şi combatanţii aripii oficiale a Al-Qaida în Siria, Frontul Al-Nusra, s-au angajat, vineri, în lupte sângeroase împotriva jihadiştilor din cadrul EIIL.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), aceste confruntări s-au soldat cu cel puţin 274 de morţi, dintre care 129 de rebeli şi membri Al-Nusra, 99 de jihadişti din cadrul EIIL, o grupare originară din Irak, şi 46 de civili.

Liderul Frontului Al-Nusra, Abu Mohamed Al-Jolani, a făcut apel, marţi, pentru încetarea focului în aceste confruntări şi concentrarea luptei împotriva regimului lui Bashar al-Assad.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici