„El Tony Montana", şeful unui cartel cunoscut, a fost arestat în Mexic

Unul dintre şefii cartelului de droguri Jalisco a fost arestat în Mexic.

475 afișări
Imaginea articolului „El Tony Montana", şeful unui cartel cunoscut, a fost arestat în Mexic

„El Tony Montana", şeful unui cartel cunoscut, a fost arestat în Mexic

Antonio Oseguera, al cărui pseudonim face referire la filmul cu gangsteri Scarface din 1983, este fratele celui mai căutat şef de cartel de droguri din Mexic, Nemesio „El Mencho" Oseguera.

Departamentul mexican al apărării a declarat că Antonio Oseguera avea asupra sa mai multe arme şi un pachet care ar putea conţine cocaină atunci când armata l-a depistat într-o suburbie a oraşului Guadalajara, capitala statului Jalisco din vestul ţării.

Anchetatorii au declarat că El Tony Montana a coordonat acţiuni violente, a cumpărat arme, a făcut trafic de droguri şi a spălat bani pentru Cartelul Jalisco New Generation, cunoscut şi sub numele de CJNG sau cartelul Jalisco.

Guvernul mexican a anunţat că arestarea „reprezintă o lovitură puternică dată uneia dintre organizaţiile criminale din ţară".

Jalisco este cel mai puternic şi mai violent cartel din Mexic. Şi-a făcut reputaţia prin atacuri violente asupra forţelor de securitate din Mexic, inclusiv o tentativă de asasinat în 2020 asupra şefului poliţiei din Mexico City. În 2015, membrii cartelului au doborât un elicopter militar mexican cu o grenadă. Principala activitate a cartelului este traficul de droguri către Statele Unite ale Americii.

În 2018, autorităţile americane au pus o recompensă de 10 milioane de dolari pe capul lui El Mencho. El este unul dintre puţinii lideri de cartel din Mexic care a reuşit să evite capturarea pentru o perioadă mai lungă de timp. Autorităţile au arestat-o anterior pe soţia lui El Mencho, susţinând că aceasta era implicată în activităţile ilegale ale cartelului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
mexic,
cartel,
arestare

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici