Electrolux va desfiinţa 3.000 de locuri de muncă din cauza scăderii vânzărilor

Producătorul suedez de electrocasnice Electrolux a anunţat că intenţionează să elimine aproximativ 3.000 de locuri de muncă, în condiţiile în care a raportat o scădere a vânzărilor în trimestrul al treilea, notează AFP.

417 afișări
Imaginea articolului Electrolux va desfiinţa 3.000 de locuri de muncă din cauza scăderii vânzărilor

Electrolux va desfiinţa 3.000 de locuri de muncă din cauza scăderii vânzărilor

"În contextul unei cereri slabe continue din partea consumatorilor şi a presiunii concurenţiale de pe piaţă, grupul Electrolux îşi intensifică eforturile de reducere a costurilor pentru a restabili marjele", a precizat compania într-un comunicat.

Măsurile ar urma să afecteze "aproximativ 3.000 de posturi".

Compania a raportat o scădere de aproape opt procente a vânzărilor, la 33,4 miliarde de coroane (3 miliarde de dolari), în trimestrul al treilea, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent.

În luna octombrie a anului trecut, a anunţat că va elimina 4.000 de locuri de muncă la nivel mondial, dar mai ales în America de Nord.

În luna februarie a acestui an, compania anunţa că va înceta producţia la una dintre cele două fabrici din Ungaria. Această fabrică avea 650 de angajaţi.

Deşi a revenit pe profit în al treilea trimestru, cu un profit net de 123 de milioane de coroane, faţă de o pierdere de 625 de milioane de coroane cu un an înainte, compania a raportat o pierdere netă combinată de 1,1 miliarde de coroane pentru primele trei trimestre ale anului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici