Premieră în SUA  Elevul din Michigan care şi-a împuşcat mortal patru colegi a pledat vinovat. Părinţii lui, acuzaţi şi ei

  • Elevul de 15 ani din Michigan care şi-a împuşcat mortal 4 colegi a pledat, luni, vinovat de crimă şi terorism.
  • E primul caz din SUA în care părinţii unui adolescent sunt acuzaţi de infracţiuni atribuite copilului lor.
1794 afișări
Imaginea articolului Elevul din Michigan care şi-a împuşcat mortal patru colegi a pledat vinovat. Părinţii lui, acuzaţi şi ei

FOTO Twitter

Adolescentul din Michigan a pledat luni vinovat la acuzaţiile de crimă şi terorism în cazul împuşcăturilor din noiembrie anul trecut, care au ucis 4 elevi şi au rănit alte câteva persoane într-un liceu de lângă Detroit, relatează Reuters.

Ethan Crumbley, în vârstă de 16 ani, este acuzat că a deschis focul la liceu pe 30 noiembrie cu un pistol semiautomat pe care tatăl său i l-a cumpărat cadou de Crăciun cu câteva zile înainte de masacru.

Doi băieţi, de 17 şi 16 ani, şi două fete, de 17 şi 14 ani, au fost ucişi, în timp ce alţi 6 elevi şi un profesor au fost răniţi.

Crumbley, care avea 15 ani în momentul împuşcăturilor, a pledat vinovat în Oakland County Circuit Court la un total de 24 de acuzaţii, inclusiv o acuzaţie de terorism cauzatoare de moarte şi patru acuzaţii de crimă de gradul întâi.

De asemenea, el a fost acuzat de 7 capete de acuzare de atac cu intenţia de a ucide şi de 12 capete de acuzare de posesie a unei arme de foc la comiterea unei infracţiuni.

Părinţii lui Crumbley, James şi Jennifer Crumbley, se confruntă, de asemenea, cu acuzaţii de omor involuntar prin imprudenţă. Judecătorul Julie Nicholson de la Curtea Districtuală din Rochester a declarat că, potrivit dovezilor, cei doi au cumpărat o armă pentru fiul lor, în ciuda semnalelor că acesta era un "tânăr cu probleme".

Cazul pare să fie primul din Statele Unite în care părinţii unui adolescent care a tras în şcoală au fost acuzaţi de infracţiuni atribuite copilului lor.

Aceştia au pledat nevinovat.

Cu patru zile înainte de masacru, Ethan Crumbley şi-a însoţit tatăl la un magazin de arme, unde James Crumbley a cumpărat un pistol de 9 mm, au declarat procurorii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici