Elon Musk a spus care este aeronava în faţa căreia F-35 nu ar avea nicio şansă

  • Elon Musk a spus că avionul F-35, rezultatul celui mai scump proiect militar din istorie, va fi depăşit de o dronă pilotată de un om.
  • Drona respectivă va avea şi funcţii autonome, bazate pe inteligenţă artificială.
  • F-35 este cel mai scump program militar din istoria SUA.
10654 afișări
Imaginea articolului Elon Musk a spus care este aeronava în faţa căreia F-35 nu ar avea nicio şansă

Elon Musk a spus care este aeronava în faţa căreia F-35 nu ar avea nicio şansă

Avionul F-35 Lightning II, care va reprezenta timp de mai mulţi ani aeronava de bază pentru multe forţe aeriene occidentale, nu ar avea nicio şansă în faţa unei drone cu pilot uman, aflat la sol, şi funcţii autonome bazate pe inteligenţă artificială, crede Elon Musk.

Antreprenorul, care conduce companiile SpaceX şi Tesla, a făcut declaraţia la evenimentul Air Warfare Symposium, organizat în Florida, potrivit publicaţiei Business Insider.

Musk a spus că trebuie să existe un competitor pentru F-35, iar acesta trebuie să fie o dronă controlată de la distanţă de un om, dar „cu manevrele augmentate de autonomie”. „Nu înseamnă că îmi doresc ca viitorul să fie aşa. Dar pur şi simplu aşa va fi viitorul”, a declarat Musk, care a avertizat în repetate rânduri în legătură cu pericolele reprezentate de inteligenţa artificială.

„Era avioanelor cu reacţie a trecut. Este vorba despre drone acum”, a adăugat el.

F-35, care costă 406,5 miliarde de dolari, este cel mai scump program militar din istoria SUA. Proiectul suferă din cauza problemelor tehnice şi a întârzierilor cauzate de acestea.

Musk a declarat în trecut că inteligenţa artificială este mai periculoasă decât bombele nucleare. „Trebuie să fim foarte atenţi cu inteligenţa artificială, deoarece este mai periculoasă decât bombele nucleare”, a scris el pe Twitter în urmă cu câţiva ani. Într-un interviu acordat CNBC, el a dat ca exemplu seria de filme „Terminator” care arată unde se poate ajunge dacă nu avem grijă.

Musk nu este împotriva dezvoltării acestei tehnologii, ci spune că ea trebuie folosită cu mare grijă. De altfel, Tesla foloseşte AI pentru sistemul său Autopilot care le permite automobilelor să se conducă singure.

Foto: Pixabay

Galerie foto: F-35 în diverse ipostaze şi configuraţii
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici