Elon Musk avertizează: ,,Al Treilea Război Mondial este un risc pentru civilizaţie. Dacă începe, nu ne-am putea reveni"

  • Musk: Al Treilea Război Mondial este un risc pentru civilizaţie din care nu ne-am putea reveni_
  • Musk: O alianţă între Rusia, Iran şi China ar putea fi periculoasă pentru NATO.
  • Musk: Războiul din Ucraina trebuie încetat, relaţiile cu Rusia normalizate.
1523 afișări
Imaginea articolului Elon Musk avertizează: ,,Al Treilea Război Mondial este un risc pentru civilizaţie. Dacă începe, nu ne-am putea reveni"

Mediafax Foto

Într-un interviu audio acordat pe platforma sa de socializare X, miliardarul Elon Musk face previziuni înfiorătoare.

Directorul platformei de socializare X crede că al Treilea Război Mondial este iminent şi un mare risc pentru civilizaţie din cauza războaielor şi tensiunilor curente dintre NATO şi  Rusia, Iran şi China.

,,Al Treilea Război Mondial este un risc pentru civilizatie din care nu ne-am putea reveni.  Cred că a prioritiza prevenirea celui de-al treilea război mondial contează. Primul Război Mondial a fost la origine un conflict regional care a devenit rapid un conflict global.

O alianţă între Rusia, China şi Iran ar trebui văzută foarte puternică, foarte puternică pentru vest. 

Baza razboiului este puterea economica, în special cea industrială  - adica cate arme, drone, tancuri poţi produce în comparaţie  cu  

Pentru a fi un conflict global, trebuie să fie două alianţe de superputeri". 

Directorul X este sceptic în privinţa succesului Ucrainei în încercarea de-aşi recupera teritoriile ocupate de Rusia.
Elon Musk militează pentru normalizarea relaţiilor cu regimul lui Vladimir Putin, acuzat în prezent pentru genocid şi crime comise împotriva umanităţii.

,,Ar trebui să fie un armistiţiu care este singura opţiune pe care o avem. Un vot internaţional pentru supravegherea estului Ucrainei pentru ca să vedem dacă ei doresc să facă parte din Rusia sau din Ucraina.

Dacă estul Ucrainei vrea să facă parte din Rusia, de ce ar trebui să luptăm să-i forţăm să facă parte din Ucraina?  Nu are sens. Vrem să fim o democraţie sau nu?

Face Ucraina progrese? Nu, nu o face. Şi ce se întâmplă este că floarea tinereţii ucrainene este sacrificată în tranşee, fără câştiguri teritoriale esenţiale. Băieţii ăştia mor în fiecare zi. Pentru ce?

Din perspectivă umanitară, ar trebui să facem presiuni pentru un armistiţiu de pace în aceea regiune şi cred că din punctul de vedere al civilizaţiei ar trebui să restabilim relaţiile cu Rusia, Ştii tu, este o cale logică şi pentru că alternativa este nu o Axă a Răului, ci o Axă de Putere Imensă împotriva Vestului.

Nu văd decât consecinţe teribile din prelungirea războiului ruso-ucrainean, nu e niciun beneficiu, doar efecte devastatoare pentru Ucraina şi Statele Unite şi pentru lume. Deci trebuie să încheiem pacea, să  normalizăm relaţiile   cât mai repede posibil. Asta nu este o recompensă pentru Rusia, este pur şi simplu recunoaşterea realităţii şi risculor cu care omenirea se confruntă şi să ne asigurăm că va exista probabilitatea unui viitor pozitiv pentru civilizaţia umană". 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici