Elon Musk compară Forumul Economic Mondial cu 4Chan

Elon Musk s-a întrebat de ce Davos "mai există" şi a comparat, în glumă, reuniunea anuală a elitei mondiale cu forumul online 4Chan.

2933 afișări
Imaginea articolului Elon Musk compară Forumul Economic Mondial cu 4Chan

Elon Musk Twitter/World Economic Forum

Elon Musk a precizat foarte clar că nu este un fan al Forumului Economic Mondial, întâlnirea anuală a liderilor mondiali şi a directorilor executivi care are loc în Davos, Elveţia, în această săptămână, transmite Insider

Musk, care până la sfârşitul anului 2022 a fost cea mai bogată persoană din lume, şi-a împărtăşit dispreţul faţă de conferinţă (care a fost iniţiată în 1971 de Klaus Schwab), într-o serie de tweet-uri în ultimele zile. El pune sub semnul întrebării însăşi existenţa acesteia.

"Cum de există Forumul Economic Global/Davos?", a întrebat Musk într-un tweet, răspunzând la o înregistrare video cu discursul de deschidere al lui Schwab la evenimentul din 2023.

"Încearcă ei să fie şefii Pământului!", a continuat el.

 


Peste 600 de directori executivi participă la Davos în acest an, inclusiv directori de pe Wall Street, precum Jamie Dimon de la JPMorgan, David Solomon de la Goldman Sachs şi James Gorman de la Morgan Stanley.

Au fost prezenţi peste 50 de lideri mondiali, inclusiv cei din Spania, Coreea de Sud, Polonia şi Filipine. Au fost prezente şi câteva celebrităţi precum Idris Elba şi Will.i.am.

Musk, însă, nu a fost prezent. Într-un tweet separat trimis la sfârşitul lunii decembrie, Musk a precizat că nu va participa la adunare, spunând că  "sună plictisitor".

Luni, el a mai insultat forumul şi l-a comparat cu forumul de mesaje online 4Chan, cunoscut pentru faptul că găzduieşte utilizatori neonazişti şi naţionalişti de extremă dreaptă care generează teorii ale conspiraţiei nefondate.

"Ar trebui să existe un joc de societate: "4Chan sau Davos, cine a spus-o?"" a scris Musk pe Twitter ca răspuns la o postare pe Substack a autorului Michael Shellenberger şi a jurnalistei Izabella Kaminska, care a discutat despre eforturile Forumului Economic Mondial de a lupta împotriva adepţilor teoriei conspiraţiei care cred că forumul este conceput pentru a pune la cale dominaţia mondială.

Postarea lui Michael Shellenberger la care a răspuns Elon Musk pe Twiter cuprinde următoarea afirmaţie: "purtătorii de cuvânt ai Forumului Global Ecomomic îi spun „Marea Resetare”, consumul de insecte în loc de carne şi „Nu vei deţine nimic şi vei fi fericit” cică sunt teorii ale conspiraţiei, dar nu sunt. De fapt, toate provin de la @Davos şi de pe propriul site web al Forumului Economic Global. Dar acum, Forumul Economic Global  le şterge".

 

Musk a răspuns, de asemenea, direct la un tweet de pe contul oficial al Forumului Economic Mondial în care se spunea că "suprapopularea rămâne o provocare globală", contrazicând teoria că suprapopularea va duce la criza resurselor. 

Mai degrabă, el crede că scăderea ratei natalităţii reprezintă o problemă majoră pentru omenire.

"Colapsul demografic este o problemă existenţială pentru umanitate, nu suprapopularea!", a scris el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici