Elon Musk plănuieşte o vizită în China, ca să se întâlnească cu premierul

  • Directorul executiv al Tesla, Elon Musk, face planuri să viziteze China încă din aprilie şi caută o întâlnire cu premierul Chinei Li Qiang, au declarat pentru Reuters două persoane care au cunoştinţe despre planificarea călătoriei.
  • Momentul exact al vizitei depinde de disponibilitatea lui Li Qiang, a spus una dintre surse.
  • Tesla şi Biroul de Informare al Consiliului de Stat al Chinei nu au răspuns solicitărilor de comentarii vineri.
171 afișări
Imaginea articolului Elon Musk plănuieşte o vizită în China, ca să se întâlnească cu premierul

Elon Musk plănuieşte o vizită în China ca să se întâlnească cu premierul

China este a doua cea mai mare piaţă a Tesla, după Statele Unite, iar fabrica sa din Shanghai este cel mai mare centru de producţie al producătorului de maşini electrice.
 
O vizită a lui Musk ar marca prima sa vizită în China de la pandemia de COVID-19 şi de când Xi Jinping şi-a asigurat un al treilea mandat ca preşedinte al Chinei. Înainte de a deveni premier în martie, Li a ocupat funcţia de secretar al partidului din Shanghai, unde a supravegheat construcţia şi deschiderea fabricii Tesla.
 
Musk a vizitat China ultima oară la începutul anului 2020, când a făcut furori pe internet dansând pe scenă în timpul unui eveniment la fabrica din Shanghai. Dar a continuat să susţină discursuri virtuale la forumuri precum Conferinţa Mondială a Internetului din China.
 
Li şi Musk s-au mai întâlnit înainte, la deschiderea din 2019 a fabricii din Shanghai. În 2020, ei au participat la o întâlnire online în care Musk i-a mulţumit secretarului de partid de atunci din Shanghai pentru sprijinirea operaţiunilor fabricii în timpul izbucnirii pandemiei, potrivit rapoartelor presei locale.
 
Vizita planificată a lui Musk vine şi în vreme ce China încearcă să atragă mai multe investiţii străine pentru a ajuta la susţinerea unei economii afectate de trei ani de restricţii cauzate de COVID.
 
Li a fost în fruntea acestui efort, vorbind în ultima săptămână la evenimente de afaceri la care au participat oameni precum Tim Cook de la Apple Inc şi Albert Bourla de la Pfizer.
 
Sursele nu au spus ce intenţionează să discute Musk cu Li sau să facă în China.
 
Tesla se confruntă cu mai multe probleme, cum ar fi întârzierile planurilor sale de a dubla capacitatea de producţie la uzina din Shanghai.
 
Maşinile Tesla au fost, de asemenea, interzise să acceseze complexele militare chineze şi locurile de întâlnire politică, pe fondul îngrijorărilor legate de camerele instalate pe vehicule, iar compania aşteaptă în continuare aprobarea Beijingului pentru a oferi tehnologia sa completă de conducere autonomă în China.
 
China este, de asemenea, unul dintre cele mai mari fluxuri de venituri din afara SUA pentru Twitter, pe care Musk l-a preluat anul trecut pentru 44 de miliarde de dolari, au declarat surse pentru Reuters.
 
Operaţiunile Twitter din China au provocat diviziuni în cadrul companiei între echipe dornice să maximizeze oportunitatea de vânzări şi altele preocupate de optica de a face afaceri cu entităţi afiliate statului într-un moment de tensiune crescândă între Beijing şi Washington, au spus sursele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici