Elveţia renunţă la o serie de restricţii care îi vizau pe donatorii de sânge homosexuali

Elveţia a renunţat, începând de miercuri, la o serie de restricţii care îi vizau pe donatorii de sânge homosexuali, potrivit Reuters.

226 afișări
Imaginea articolului Elveţia renunţă la o serie de restricţii care îi vizau pe donatorii de sânge homosexuali

Elveţia renunţă la o serie de restricţii care îi vizau pe donatorii de sânge homosexuali

Elveţia a modificat criteriile de donare de sânge pentru bărbaţii care au relaţii sexuale cu alţi bărbaţi, impunând aceleaşi criterii pentru homosexuali şi heterosexuali.

„Sunt emoţionat că am reuşit, mai ales după o luptă atât de lungă. În anumite privinţe, cred că aceasta este o pagină mică dintr-o carte de istorie care spune: La 1 noiembrie 2023, Elveţia a permis homosexualilor să-şi doneze sângele mai uşor”, a spus Gabriel Delabays, membru al consiliului comunal din suburbia Lausanne Ecublens, care reprezintă Partidul Liberal Liber Democrat (FDP)

Conform noilor reglementări, tuturor persoanelor li se aplică o perioadă de aşteptare de patru luni după ultima lor întâlnire sexuală cu un nou partener, heterosexual sau homosexual, sau o perioadă de aşteptare de 12 luni dacă au avut loc contacte sexuale cu mai mult de doi parteneri în ultimele patru luni.

Până în 2017, bărbaţilor homosexuali li s-a interzis în mod sistematic să doneze sânge în Elveţia, o măsura care a fost impusă la începutul epidemiei de HIV/SIDA în anii 1980.

De atunci, bărbaţilor li s-a permis să doneze sânge numai dacă au trecut 12 luni de la ultima lor întâlnire homosexuală.

Alte ţări europene, inclusiv Spania şi Italia, nu au restricţii care împiedică bărbaţii care au relaţii sexuale cu alţi bărbaţi să doneze sânge. Franţa a eliminat restricţiile privind donatorii gay anul trecut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici