Elveţienii resping prin referendum anularea acordului de liberă circulaţie cu UE

  • Elveţienii au votat astăzi propunerea de a anula acordul de liberă circulaţie
  • Televiziunea elveţiană SRF spune că 63% dintre votanţi au decis păstrarea acordului
  • Numărătoarea continuă dar şansele ca propunerea unui partid de dreapta să se concretizeze sunt foarte mici
2315 afișări
Imaginea articolului Elveţienii resping prin referendum anularea acordului de liberă circulaţie cu UE

Elveţienii resping prin referendum anularea acordului de liberă circulaţie cu UE

Elveţienii au fost chemaţi astăzi la referendum de către autorităţi pentru a decide dacă vor păstrarea acordului de liberă circulaţie cu UE.

Până la ora 14, aproape 63% dintre elveţienii au votat pentru păstrarea acestui acord, Elveţia nefiind parte a UE, dar având un acord cu Uniunea de liberă circulaţie.

Totuşi, Elveţia trebuie să se urmeze şi ea politicile UE privind imigraţia astfel că politicienii de dreapta sunt nemulţumiţi ca şi o treime din populaţie.

Anularea acordului de liberă circulaţie ar fi însemnat posibilitatea ca Elveţia să-şi aleagă singură ce imigranţi doreşte să primească.

Partizanii păstrării acordului au argumentat că economia ar cădea în recesiune iar cetăţenii eleveţieni nu vor putea studia sau lucra în Uniunea Europeană fără restricţii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici