Elveţienii vor vinde statului german tancuri fabricate în Germania

Elveţienii vor vinde Germaniei tancuri Leopard II care în trecut au fost cumpărate de la germani. Astfel, Germania va reuşi să-şi refacă stocurile afectate de donaţiile din Ucraina, iar elveţieni vor contribui la efortul de război fără a renunţa la neutralitate.

2563 afișări
Imaginea articolului Elveţienii vor vinde statului german tancuri fabricate în Germania

Elveţienii vor vinde statului german tancuri fabricate în Germania

Germania a cerut Elveţiei în februarie să revândă o parte din cele 96 de tancuri Leopard II pe care le are în depozitul unui producător german. Pentru a respecta legile elveţiene privind neutralitatea, Berlinul a asigurat Berna că tancurile nu vor merge la Kiev, ci vor rămâne în Germania sau la un aliat din NATO sau Uniunea Europeană.

„Suntem foarte fericiţi şi recunoscători pentru această decizie. Avem nevoie de aceste tancuri", a declarat Michel Fluegger, ambasadorul Germaniei în Elveţia, pentru Swiss TV.

Declaraţia a fost făcută după ce parlamentul elveţian a aprobat marţi dezafectarea a 25 de tancuri Leopard II, astfel încât acestea să poată fi revândute Germaniei.

Opinia publică elveţiană a fost profund divizată în ceea ce priveşte problema furnizării de arme Ucrainei, iar blocarea de către Elveţia a exporturilor militare a provocat reacţii diplomatice. Solicitările Germaniei, Danemarcei şi Spaniei de a permite ca armamentul fabricat în Elveţia pe care l-au cumpărat anterior să ajungă în Ucraina au fost blocate de Berna.

Cumpărarea de arme elveţiene ar putea deveni dificilă dacă Berna nu îşi ajustează legea privind materialele de război, a explicat ambasadorul german Fluegger, potrivit Reuters.

Cabinetul elveţian trebuie să aprobe în mod oficial exportul de Leopard II către Germania, dar se aşteaptă ca decizia să fie o formalitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici