Emmanuel Macron a calificat „inacceptabilă” sentinţa primită de Navalnîi şi cere eliberarea acestuia: Dezacordul politic nu este niciodată o crimă”

  • Emmanuel Macron a calificat „inacceptabilă” sentinţa dată în cazul lui Alekseï Navalnîi şi cere „eliberarea imediată” a acestuia.
  • Navalnîi a fost copndamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru încălcarea condiţiilor unei sentinţe cu suspendare.
  • Macron: ”Respectarea drepturilor omului precum libertatea democratică nu este negociabilă.”
2337 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron a calificat „inacceptabilă” sentinţa primită de Navalnîi şi cere eliberarea acestuia: Dezacordul politic nu este niciodată o crimă”

Foto: Profimedia

Emmanuel Macron a calificat „inacceptabilă” sentinţa dată în cazul opozantului rus Alekseï Navalnîi, care a fost condamnat la aproape trei ani de închisoare şi a cerut „eliberarea imediată” a acestuia, notează Le Figaro.
 
„Condamnarea lui Aleksei Navalnîi este inacceptabilă. Dezacordul politic nu este niciodată o crimă. Solicităm eliberarea sa imediată. Respectarea drepturilor omului precum libertatea democratică nu este negociabilă,” a reacţionat preşedintele Franţei într-un mesaj pe Tweeter.
 
O instanţă judiciară din Moscova a decis, marţi, condamnarea la trei ani şi şase luni de închisoare a lui Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse, pentru încălcarea condiţiilor unei sentinţe cu suspendare.
 
Tribunalul districtual Simonovski din Moscova a decis înlocuirea sentinţei de condamnare cu suspendare, din cauza încălcării termenilor condamnării şi a acţiunilor de perturbare a ordinii publice.
 
Sentinţa nu este definitivă şi poate fi contestată prin apel de Aleksei Navalnîi în termen de zece zile. Instanţa a dispus scăderea din sentinţă a zilelor petrecute de Aleksei Navalnîi în arest la domiciliu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici