Emmanuel Macron avertizează Iranul împotriva retragerii din acordul nuclear

Preşedintele francez Emmanuel Macron a avertizat joi Iranul împotriva retragerii din tratatul nuclear semnat în 2015, adăugând că va ţine discuţii privind eforturile de a evita escaladările tensiunilor între Teheran şi Washington, relatează site-ul agenţiei Reuters.

882 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron avertizează Iranul împotriva retragerii din acordul nuclear

Emmanuel Macron avertizează Iranul împotriva retragerii din acordul nuclear

Aliaţii europeni sunt îngrijoraţi cu privire la situaţia între Statele Unite şi Iranul. Preşedintele american Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din acordul nuclear în anul 2018.

Macron a declarat că are două priorităţi: să menţină Iranul în acord şi să evita escaladarea militară.

"Tensiunile sunt în creştere, iar pentru mine primul element este acela că nu putem să ieşim din acest cadru. Al doilea lucru, pe care îl voi discuta cu preşedintele Trump, este acela de a avita o escaladare militară", a declarat Macron.

Iranul a doborât săptămâna trecută o dronă militară a Statelor Unite. Gardienii Revoluţiei din Iran au comunicat că drona ar fi pătruns în spaţiul aerian iranian, dar Comandamentul Central din SUA (CENTCOM) susţine că aparatul de zbor se afla în spaţiul aerian internaţional, deasupra Strâmtorii Hormuz.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat că pregătise un atac asupra Iranului, dar l-a anulat în ultimul moment, pentru a evita producerea de victime.

Taguri:
franţa,
sua,
iran

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici