Emmanuel Macron: "Când Franţa şi Germania comunică la unison, Europa poate avansa"

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi cancelarul Germaniei, Angela Merkel, au susţinut o conferinţă de presă comună în cursul căreia şi-au exprimat dorinţa fermă de a conduce procesul de relansare a Uniunii Europene după Brexit, relatează site-ul postului France 24.

1328 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron: "Când Franţa şi Germania comunică la unison, Europa poate avansa"

Emmanuel Macron: "Când Franţa şi Germania comunică la unison, Europa poate avansa" (Imagine: Hepta)

"Când Franţa şi Germania comunică cu o singură voce, Europa poate avansa", a declarat Macron în cadrul conferinţei de presă cu Merkel.

"Nu pot exista soluţii pertinente, dacă nu sunt pertinente pentru Franţa şi Germania", a adăugat liderul francez.

La rândul ei, pe un ton mai pragmatic, Angela Merkel a declarat că "această conferinţă de presă arată că suntem hotărâţi să găsim în comun soluţii la probleme".

Conferinţa de presă a fost susţinută vineri seara, la exact un an după referendumul din Marea Britanie pe tema Brexit, în urma căruia britanicii au decis să părăsească UE, fapt ce a dat naştere speculaţiilor despre posibila destrămare a Blocului comunitar. Însă, eşecul formaţiunilor eurosceptice în alegerile din Olanda, Austria şi mai ales victoria categorică a lui Macron în Franţa a generat un val de optimism în UE, în pofida crizei Brexit.

Merkel şi Macron au insistat asupra unităţii între cele două state în legătură cu o serie de probleme, inclusiv planurile privind sporirea capacităţilor europene pentru apărare şi au reiterat susţinerea pentru măsurile de combatere a efectelor încălzirii globale şi a luptei împotriva terorismului.

Cei doi lideri însă au evitat subiecte sensibile, precum reformarea zonei Euro, şi au avut adoptat o atitudine precaută în legătură cu oferta premierului britanic Theresa May privind drepturile cetăţenilor UE în Marea Britanie după Brexit.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici