Emmanuel Macron, candidat la preşedinţia Franţei: Marea Britanie devine "vasal" al SUA. Trump pare să asume rol "destabilizator" la nivel global

Marea Britanie va deveni, în contextul ieşirii din UE, un "stat vasal" faţă de SUA, iar cooperarea va fi foarte dificilă judecând după primele măsuri, "grave", îngrijorătoare" şi "destabilizatoare global", adoptate de preşedintele Donald Trump, acuză Emmanuel Macron, candidat la preşedinţia Franţei.

2378 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron, candidat la preşedinţia Franţei: Marea Britanie devine "vasal" al SUA. Trump pare să asume rol "destabilizator" la nivel global

Emmanuel Macron, candidat la preşedinţia Franţei: Marea Britanie devine "vasal" al SUA. Trump pare să asume rol "destabilizator" la nivel global (Imagine: Hepta)

Premierul Marii Britanii, Theresa May, care se va întâlni vineri seară cu Donald Trump, a declarat că vrea o "relaţie specială" între Londra şi Washington.

"Marea Britanie a fost în echilibru cu Europa. Dar acum devine un stat vasal, un partener de rang inferior al Statelor Unite", a afirmat Emmanuel Macron, potrivit site-ului FranceCulture.fr.

Primele măsuri luate de Donald Trump indică asumarea unui rol "destabilizator" la nivel mondial, consideră Emmanuel Macron, fost ministru francez al Economiei şi candidat la funcţia de preşedinte al Franţei.

"Ceea ce se întâmplă acum - primele declaraţii şi opţiuni ale lui Donald Trump - este extrem de grav şi îngrijorător. America pare să devină un stat care provoacă, un stat care destabilizează lucruri construite în decenii", acuză Emmanuel Macron.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici