Steve Bannon, consilier prezidenţial în Administraţia Trump, în urma rezultatului scrutinului prezidenţial: Mass-media ar trebui să se abţină de la comentarii

Steve Bannon, consilier prezidenţial pentru strategie al Administraţiei Trump, a declarat că mass-media ar trebui ”să se abţină de la comentarii”, în urma rezultatului surprinzător al scrutinului prezidenţial, informează The Independent.

300 afișări
Imaginea articolului Steve Bannon, consilier prezidenţial în Administraţia Trump, în urma rezultatului scrutinului prezidenţial: Mass-media ar trebui să se abţină de la comentarii

Steve Bannon, consilier prezidenţial în Administraţia Trump, în urma rezultatului scrutinului prezidenţial: Mass-media ar trebui să se abţină de la comentarii (Imagine: Hepta)

Acesta a făcut aceste afirmaţii în urma rezultatelor scrutinului prezidenţial, care au ”umilit” presa.

”Media ar trebui să se simtă ruşinată, umilită, să-şi astupe gura, iar pentru un timp doar să asculte”, a declarat Bannon publicaţiei americane The New York Times.

”Aş dori ca voi să citaţi ceea ce spun”, a adăugat acesta.

”Media reprezintă în cazul acesta partidul de opoziţie. Ei nu înţeleg această ţară. Ei încă nu înţeleg că Trump este preşedintele Statelor Unite”, a mai afirmat Bannon.

Bannon oferă foarte rar interviuri.

Afirmaţiile sale au loc după ce sâmbătă Sean Spicer, purtătorul de cuvânt de la Casa Albă, a criticat presa americană pentru felul în care ar fi prezentat grupul prezent pentru a-l susţine pe Trump la ceremonia de punere în funcţie.

”A fost cel mai mare grup din istoria Americii”, a spus acesta, încercând să ofere publicului o altă descriere a grupului de susţinători, prezentat ca fiind unul foarte mic de presa americană.

Şeful campaniei republicane Kellyanne Conway a declarat că Guvernul ”va trebui să regândească relaţia sa cu presa”.

Donald Trump a afirmat la rândul său că se află într-un ”război” cu presa şi a acuzat în repetate rânduri că este prezentat într-un mod ”necinsitit” de aceasta.

Pe parcursul campaniei electorale presa americană a făcut publice documente ce demonstrează cum la începutul anilor 1990, în timp ce încerca să evite falimentul, Trump nu a declarat sute de milioane de dolari, folosindu-se de o manevră de evitare a plăţii, recomandată de avocaţii acestuia. Aceasta este doar o presupunere, dat fiind faptul că Trump a refuzat să elibereze declaraţia de venituri, încălcând astfel o practică urmată de fiecare candidat la preşedinţia SUA vreme de zeci de ani.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici