O franţuzoaică plasată sub control judiciar este suspectată că a plecat din nou în Siria pentru a se alătura Stat Islamic

O franţuzoaică în vârstă de 23 de ani este suspectată că a plecat din nou într-o zonă irako-siriană la începutul lunii noiembrie, după ce, în 2015, s-a alăturat organizaţiei teroriste Stat Islamic în Siria şi apoi a fost expulzată de Turcia în Franţa, a indicat o sursă judiciară pentru Le Figaro.

495 afișări
Imaginea articolului O franţuzoaică plasată sub control judiciar este suspectată că a plecat din nou în Siria pentru a se alătura Stat Islamic

O franţuzoaică plasată sub control judiciar este suspectată că a plecat din nou în Siria pentru a se alătura Stat Islamic

Din data de 18 noiembrie, ea face obiectul unui mandat de arestare.

În martie 2015, femeia originară din oraşul francez Saint-Etienne, s-a alăturat organizaţiei teroriste Stat Islamic în Siria. Acolo, Sonia Belayati s-a căsătorit cu un combatant străin care ocupa un loc de frunte în reţea, potrivit unei surse din cadrul securităţii turce. Tânăra s-a despărţit apoi de soţul ei şi a fost plasată într-o închisoare a Stat Islamic. Odată eliberată, ea a reuşit să ajungă în Turcia unde a fost arestată în iunie 2015, potrivit aceleiaşi surse.

Femeia a fost expulzată de Turcia în Franţa, unde a fost subiectul unei anchete judiciare la Paris, pentru asociere cu răufăcători în legătură cu o organizaţie teroristă şi plasată sub control judiciar.

Ea trebuia să se prezinte o dată pe săptămână la comisariatul de poliţie şi avea interdicţie să părăsească teritoriul, potrivit unei surse apropiate anchetei. Investigaţiile sugerează că aceasta a plecat din nou în zona irako-siriană la începutul lunii noiembrie, a adăugat aceeaşi sursă.

Potrivit procurorului general al Franţei, François Molins, 693 de francezi, dintre care 288 de femei şi 20 de minori, sunt identificaţi în prezent drept combatanţi în rangurile Stat Islamic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici