Incendii de vegetaţie de proporţii în Chile: Cel puţin nouă morţi

Cel puţin nouă persoane au decedat, în urma incendiilor de vegetaţie care au devastat zone vaste din centrul şi sudul statului Chile în condiţiile unor temperaturi caniculare, au anunţat autorităţile, care au precizat că unele incendii au fost declanşate intenţionat, relatează agenţia Dpa.

232 afișări
Imaginea articolului Incendii de vegetaţie de proporţii în Chile: Cel puţin nouă morţi

Incendii de vegetaţie de proporţii în Chile: Cel puţin nouă morţi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Preşedintele Michelle Bachelet a declarat că au fost identificate 99 de focare de incendii, dintre care 64 ard în continuare necontrolat. Zona devastată este estimată la 2.400 de kilometri pătraţi.

Printre cei decedaţi se numără doi ofiţeri de poliţie şi patru pompieri.

Echipele de intervenţie au descoperit joi cadavrele a doi ofiţeri de poliţie, a anunţat agenţia de silvicultură din Chile.

Peste 4.000 de pompieri se luptă cu flăcările, inclusiv experţi şi pompieri din Brazilia, Columbia, Mexic şi Spania, a declarat Bachelet.

Rusia a anunţat că va trimite un avion Il-76 şi elicoptere echipate pentru stingerea incendiilor.

Aproximativ 1.000 de locuinţe din oraşul Santa Olga au fost distruse, a declarat primarul Carlos Valenzuela. Şi oraşul Hualane este în pericol să fie afectat de incendii.

Incendiile au izbucnit în condiţiile în care zone întinse din Chile au fost afectate de vreme toridă, însă există indicii că unele incendii au fost declanşate intenţionat, au anunţat autorităţile. 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici