Emmanuel Macron i-a reafirmat lui Volodimir Zelenski susţinerea Franţei pentru Ucraina

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a vorbit luni, prin telefon, cu omologul său din Ucraina, Volodimir Zelenski, liderul francez condamnând atacurile Rusiei şi reafirmând susţinerea pentru naţiunea ucraineană, inclusiv pentru reconstrucţia post-conflict.

343 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron i-a reafirmat lui Volodimir Zelenski susţinerea Franţei pentru Ucraina

"La câteva zile după un nou masacru comis de forţele armate ruse în Olenivka şi în contextul multiplicării crimelor de război, preşedintele Republicii a reafirmat susţinerea pentru poporul ucrainean şi pentru acţiunile de rezistenţă şi a transmis determinarea de a face astfel încât aceste crime să nu rămână nepedepsite. După trimiterea unei echipe de experţi în medicină legală pe teren, Franţa continuă susţinerea în acest domeniu prin donarea unui laborator mobil de analize ADN", anunţă Palatul Élysée, conform unui comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

Emmanuel Macron l-a întrebat pe Volodimir Zelenski despre necesităţile militare, umanitare şi economice ale Ucrainei şi a confirmat intenţia de a susţine în continuare forţele armate ucrainene pentru a opune rezistenţă atacurilor Rusiei.

Emmanuel Macron a denunţat războiul informaţional al Rusiei, în special în Africa, şi a stabilit cu Volodimir Zelenski să continue "eforturile comune pentru contracararea dezinformării ruse la nivel mondial".

"Preşedintele Republicii a salutat plecarea astăzi din Portul Odesa a primei nave care transportă cereale ucrainene. Preşedintele a anunţat că eforturile europene pentru exportarea cerealelor ucrainene pe cale terestră şi fluvială vor continua în cadrul coridoarelor de solidaritate. Preşedintele Republicii i-a confirmat preşedintelui Zelenski voinţa de a asigura susţinere economică pe termen scurt Ucrainei şi pentru reconstrucţia ţării", subliniază Palatul Élysée.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici