Emmanuel Macron, în România: Prezenţa trupelor franceze este "fundamentală" pentru apărarea Europei

Prezenţa trupelor franceze în România este "fundamentală", a afirmat preşedintele Emmanuel Macron, marţi seară, în Baza Mihail Kogălniceanu, avertizând că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare pentru întreaga Europă.

939 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron, în România: Prezenţa trupelor franceze este "fundamentală" pentru apărarea Europei

Sursa Foto - Facebook, Emmanuel Macron

"Prin eforturile noastre comune, realizăm un angajament unic, constitutiv pentru credibilitatea noastră şi pentru apărarea noastră. Prin detaşarea atât de rapidă şi de puternică, aţi contribuit la consolidarea parteneriatului, construind ceea ce este îndelungat şi preţios între naţiuni, încrederea. Şi, în special, încrederea în relaţia cu prietenii noştri români şi cu întregul flanc estic al Europei şi Alianţei noastre. În următoarele săptămâni şi luni, vom face totul pentru a stopa efortul rus de război, pentru a-i ajuta pe ucraineni prin furnizarea de armament şi prin continuarea negocierilor. Dar, în mod durabil, trebuie să ne apărăm, să descurajăm, să fim prezenţi. Din acest punct de vedere, sunteţi pionieri, prin această misiune", le-a transmis Emmanuel Macron militarilor francezi cu care s-a întâlnit în Baza aeriană Mihail Kogălniceanu.

"În timp ce Rusia invada Ucraina, aţi fost detaşaţi într-un timp-record aici, în România, într-o misiune plină de sens. Reprezentaţi solidaritatea europeană şi securitatea europeană. Pentru angajamentul vostru şi pentru cel al familiilor voastre, naţiunea vă este recunoscătoare", a adăugat preşedintele Franţei, aflat în vizită în România.

"Războiul este o realitate în Ucraina. Este la porţile României şi ameninţă întregul continent. La frontierele Uniunii noastre Europene, pentru a preveni orice tentativă de destabilizare şi orice agresiune contra Europei, angajamentul forţelor noastre armate este fundamental", a subliniat Macron, prin Twitter.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici