Emmanuel Macron reafirmă sprijinul pentru Michel Barnier, negociatorul pe tema Brexit, în pofida zvonurilor contrare

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi-a reafirmat sprijinul pentru Michel Barnier, negociatorul UE pe tema Brexit, în pofida zvonurilor vehiculate de presa britanica privind anumite nemulţumiri ale Parisului faţă de oficialul european, informează site-ul agenţiei Reuters.

286 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron reafirmă sprijinul pentru Michel Barnier, negociatorul pe tema Brexit, în pofida zvonurilor contrare

Macron reafirmă sprijinul pentru Barnier,negociatorul pe tema Brexit,în pofida zvonurilor contrare

"Vreau să fie foarte clar şi reiterez dorinţa noastră de a avea un singur negociator şi un singur mandat", a declarat Macron, cu ocazia unei conferinţe de presă comune cu premierul olandez Mark Rutte.

"Singurul negociator este Michel Barnier şi aş vrea să înlătur ambiguităţile privind informaţiile false care au fost răspândite", a completat preşedintele francez.

La începutul săptămânii, cotidianul britanic Daily Telegraph a relatat că Franţa şi alte state UE şi-au manifestat dorinţa de a iniţia negocierile privind un acord comercial post-Brexit încă din luna octombrie şi au semnalat că au anumite nemulţumiri în legătură cu Barnier.

La rândul său, premierul olandez şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu ritmul negocierilor pe tema Brexit şi a cerut Marii Britanii să depună mai multe eforturi pentru a soluţiona o serie de chestiuni cheie.

Guvernul Theresa May şi Uniunea Europeană "nu au înregistrat progrese decisive" în negocierile pe tema Brexit, anunţă Michel Barnier, negociatorul-şef al UE, după noua sesiune de discuţii.

Uniunea Europeană consideră prioritare în negocieri cuantumul angajamentelor Londrei faţă de UE, estimate a fi între 60 şi 100 de miliarde de euro, situaţia cetăţenilor europeni aflaţi pe teritoriul britanic şi viitorul frontierei între Irlanda şi Irlanda de Nord, teritoriu britanic. "Cu cât ambiguitatea pe aceste teme va fi eliminată mai rapid, cu atât vom putea discuta mai repede despre viitorul relaţiilor" între Marea Britanie şi UE, sublinia Barnier acum două zile, recomandând Londrei să înceapă să aibă o abordare "serioasă" în negocieri.

Guvernul Theresa May insistă că temele fundamentale sunt "legate" de viitoarea relaţie bilaterală, o poziţie reiterată de David Davis.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici