Emmanuel Macron şi Boiko Borisov, optimişti privind un acord în cazul angajaţilor detaşaţi

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi premierul Bulgariei, Boiko Borisov, au exprimat optimism în legătură cu ajungerea la un acord, până la sfârşitul anului, în cazul directivei Uniunii Europene privind angajaţii detaşaţi, relatează site-ul cotidianului Le Figaro.

522 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron şi Boiko Borisov, optimişti privind un acord în cazul angajaţilor detaşaţi

Emmanuel Macron şi Boiko Borisov, optimişti privind un acord în cazul angajaţilor detaşaţi

"Până în octombrie, vom finaliza împreună acordul care va permite ajungerea la o soluţie pozitivă pentru toată lumea", a declarat Emmanuel Macron în timpul conferinţei organizate alături de Boiko Borisov în oraşul bulgar Varna.

"Până la sfârşitul anului, un acord cu majoritate calificată pentru modificarea directivei angajaţilor detaşaţi este posibil. Este posibil conform termenilor ambiţioşi propuşi de Franţa", a subliniat liderul Franţei.

Emmnanuel Macron speră să convingă suficiente ţări, în principal din Europa Centrală şi de Est, să susţină modificarea reglementărilor europene privind angajaţii detaşaţi.

O directivă UE din 1996 permite unei companii dintr-un stat al Uniunii Europene să detaşeze temporar angajaţi într-o altă ţară, cotizaţiile sociale fiind achitate în ţara de origine.

Într-o propunere de revizuire a acestei directive, adoptată în martie 2016, Comisia Europeană aprecia că reglementarea "adoptată în urmă cu 20 de ani nu mai permite asigurarea respectării condiţiilor care să garanteze egalitate de tratament companiilor şi respect pentru angajaţi, dată fiind actuala situaţie economică şi socială din statele membre". Comisia Europeană a constatat "existenţa unor decalaje salariale importante", care afectează "competiţia între companii şi buna funcţionare a pieţe unice".

Ca reacţie la propunerea Comisiei Europene, România, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Danemarca, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia şi Slovacia au denunţat încălcarea principiului subsidiarităţii.

În schimb, Spania, Franţa, Italia, Portugalia şi Marea Britanie au salutat iniţiativa Comisiei Europene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici