Emmanuel Macron vizitează Algeria, în cadrul eforturilor de "reconfigurare" a relaţiilor bilaterale

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a ajuns joi în Algeria, într-o vizită de trei zile care are rolul "reconfigurării" şi "reechilibrării" relaţiilor bilaterale, marcate de tensiuni în ultimii ani, informează cotidianul Le Figaro.

292 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron vizitează Algeria, în cadrul eforturilor de "reconfigurare" a relaţiilor bilaterale

Emmanuel Macron, însoţit de o delegaţie de 90 de oficiali guvernamentali şi directori de companii, a fost întâmpinat pe aeroportul din Alger de preşedintele Abdelmadjid Tebboune, cu onoruri militare.

Vizita preşedintelui Franţei în Algeria coincide cu împlinirea a 60 de ani de la încheierea războiului şi proclamarea independenţei Algeriei.

Deplasarea are rolul "reconfigurării" relaţiilor bilaterale şi este orientată spre "situaţia tinerilor şi spre viitor", a comunicat Palatul Élysée.

Oficiali algerieni citaţi de agenţia de presă APS au apreciat că vizita preşedintelui Franţei marchează "voinţa de impulsionare a unei noi viziuni, bazate pe un tratament de pe poziţii egale şi reechilibrarea intereselor". "Este vorba de o recunoaştere a rolului axial al Algeriei în regiune şi de o revenire în forţă a diplomaţiei algeriene pe scena internaţională", subliniază agenţia oficială de presă APS.

De la începerea războiului din Ucraina, Algeria, primul producător de gaze naturale din Africa şi printre primii zece din lume, este foarte solicitată de europeni, în cadrul eforturilor de reducere a dependenţei energetice de Rusia.

Preşedinţia Franţei susţine că importurile de gaz algerian nu constituie "obiectul vizitei", nefiind programate anunţuri sau "negocieri semnificative", deşi directorul companiei Engie, Catherine MacGregor, face parte din delegaţie.

Este a doua oară când Emmanuel Macron se deplasează în Algeria în calitatea de preşedinte, după o primă vizită efectuată în 2017.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici