Epidemie de meningită în SUA: Cel puţin şapte persoane au murit

Cel puţin şapte persoane au murit de meningită în Statele Unite şi alte 91 s-au îmbolnăvit după ce au făcut injecţii cu steroizi contaminaţi.

187 afișări
Imaginea articolului Epidemie de meningită în SUA: Cel puţin şapte persoane au murit

Epidemie de meningită în SUA: Cel puţin şapte persoane au murit (Imagine: Shutterstock)

Cazuri de meningită au fost diagnosticate în nouă state, potrivit Centrului pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC). Statul cel mai afectat este Tennessee (sud), unde 32 de persoane s-au îmbolnăvit de meningită fungică şi alte trei au decedat.

Celelalte cazuri au fost depistate în Michigan (nord-est), Florida (sud-est), în Maryland (est) şi Minnesota (centru-nord).

CDC le-a cerut medicilor să contacteze toţi pacienţii care au primit doze de astfel de steroizi contaminaţi, folosiţi în special pentru tratarea durerilor de spate, începând din 21 mai, în peste 20 de state americane.

Meningita cauzată de fungi, care atacă membrana protectoare din jurul creierului şi măduva spinării, este o infecţie destul de rară, descoperită adeseori prea târziu. Aceasta trece neobservată de cele mai multe ori în prima fază, deoarece simptomele seamănă cu cele ale unei gripe normale.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, medicii care au făcut injecţiile în Tennessee "nu aveau niciun mijloc de a afla" că există o problemă cu loturile contaminate şi nu a existat "nicio lacună" în protocoalele pe care le-au urmat, a declarat John Dreyzehner, responsabil al serviciilor de sănătate din acest stat, în cadrul unei conferinţe de presă.

Autorităţile sanitare federale au anunţat că au descoperit un agent contaminant într-un eşantion al produsului fabricat de New England Compounding Center, cu sediul în Massachusetts (nord-est).

Grupul a cerut de atunci retragerea tuturor produselor sale şi şi-a suspendat operaţiunile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici