Epidemie de SIDA la Washington

Capitala federală americană, Washington, este afectată de o epidemie de SIDA, cu un procent de aproape 3 la sută dintre cetăţeni seropozitivi, în special în rândul populaţiei de culoare şi a persoanelor cu vârsta de peste 40 de ani, potrivit unui studiu al serviciilor sanitare din oraş.

13 afișări
Imaginea articolului Epidemie de SIDA la Washington

Epidemie de SIDA la Washington

La sfârşitul lui 2008, circa 3 la sută dintre locuitorii cu vârste peste 12 ani au fost infectaţi cu virusul HIV, care provoacă SIDA, potrivit studiului.

Astfel, rata de infectare la Washington, care are circa 600.000 de locuitori, este mai mare decât în state mai sărace precum Burkina Faso sau Ucraina (unde există 1,6 la sută seropozitivi, potrivit programului ONU pentru SIDA, ONUSIDA).

Persoanele cele mai afectate sunt de culoare şi adulţii cu vârste între 40 şi 49 de ani (circa 7 la sută seropozitivi în aceste segmente ale populaţiei). Femeile albe (0,2 la sută seropozitivi) şi femeile de origine hispanică (0,7 la sută seropozitivi) sunt cel mai puţin afectate de maladie.

"Pentru unii, 3 la sută dintre persoanele în viaţă infectate cu virusul HIV poate părea o cifră mică. Dar prin comparaţie, mai puţin de 0,5 la sută dintre americani în general sunt afectaţi de cancer", potrivit aceleiaşi surse.

Studiul aminteşte de asemenea că ONUSIDA şi Centrul de control şi prevenire a maladiilor (CDC) definesc o epidemie ca fiind generalizată şi gravă atunci când procentul celor bolnavi în rândul locuitorilor dintr-o anumită zonă geografică depăşeşte 1 la sută.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici