Episcopii Catolici din SUA îi blamează pe politicienii care sprijină avortul

  • Întâlnirea Episcopilor Catolici din SUA a durat trei zile.
  • Episcopii americani blamează politicienii catolici care susţin avortul.
  • Episcopii spun că taina împărtăşaniei a devenit un semn al dezbinării.
258 afișări
Imaginea articolului Episcopii Catolici din SUA îi blamează pe politicienii care sprijină avortul

Episcopii Catolici din SUA îi blamează pe politicienii care sprijină avortul

Episcopii americani blamează politicienii catolici care au primit împărtăşania. Asta, în contextual în care sprijină drepturile LGBTQ şi avortul. Decizia a fost luată după o întâlnire a Episcopilor Catolici din SUA, care a durat trei zile.

Episcopii au aprobat un „document didactic” prin care îi blamează pe politicieni. Printre ei se numără şi Joe Biden, al doilea catolic care ocupă funcţia de preşedinte al SUA.

JOSEPH NAUMANN, arhiepiscop:
”Apelul meu către politicieni a fost întotdeauna unul de integritate. Şi, din păcate, nu episcopii ne-au adus la acest punct, ci unii dintre oficialii noştri publici”.

O secţiune al acestui document va fi destinată unei sancţiuni către politicienii catolici care nu respect valorile bisericeşti. Episcopii spun că că taina împărtăşaniei, s-a transformat acum dintr-un instrument de uniune a credincioşilor, într-un semn al dezbinării.

SALVATORE CORDILEONE, arhiepiscop:
Dacă eşuăm acum şi nu acţionăm curajos în prezentarea învăţăturii bisericeşti, prin acest document didactic cuprinzător, care prezintă această învăţătură în mod clar şi convingător asupra valorilor catolice de bază, cum ne putem aştepta să fim luaţi în serios atunci când vorbim despre orice alt subiect? Cine ştie cât va trece până când acest lucru se va întâmpla din nou?”.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici