Erdogan cere ajutorul NATO în conflictul cu Siria. Stoltenberg: Susţinem Turcia în diverse moduri

  • Alianţa Nord-Atlantică va continua să ajute Turcia prin diverse modalităţi, inclusiv cu sisteme antirachetă, a declarat luni seară secretarul general Jens Stoltenberg.
  • Declaraţia vine în contextul în care preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a cerut "susţinere concretă" în conflictul din Siria.
  • „Aliaţii noştri ar trebui să demonstreze solidaritate cu ţara noastră fără discriminare şi fără a pune condiţii politice”, a afirmat preşedintele turc.
9656 afișări
Imaginea articolului Erdogan cere ajutorul NATO în conflictul cu Siria. Stoltenberg: Susţinem Turcia în diverse moduri

Erdogan cere ajutorul NATO în conflictul cu Siria

Turcia solicită Alianţei Nord-Atlantice "susţinere concretă" în conflictul din Siria, a declarat luni seară preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, în cursul întrevederii cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg. "Aşteptăm susţinere concretă din partea tuturor aliaţilor noştri. NATO este într-un proces crucial în care trebuie să arate clar solidaritatea", a afirmat Recep Tayyip Erdogan, citat de Agenţia France-Presse şi de cotidianul Le Figaro.

Administraţia de la Ankara vrea ca NATO să aplice în totalitate deciziile luate în perioada 2012-2015 în sensul susţinerii apărării aeriene a Turciei, a subliniat Erdogan. Administraţia Recep Erdogan a anunţat recent deschiderea frontierelor pentru a permite trecerea imigranţilor aflaţi în Siria spre Uniunea Europeană. Decizia a fost luată după atacuri care au vizat militari turci din Siria. NATO şi Uniunea Europeană au criticat decizia Turciei, dar Ankara a semnalat că vrea "susţinere politică şi umanitară" în criza din Siria. Turcia susţine grupuri insurgente care luptă împotriva Administraţiei Bashar al-Assad.

"Aliaţii noştri ar trebui să demonstreze solidaritate cu ţara noastră fără discriminare şi fără a pune condiţii politice. Este foarte important ca susţinerea pe care o solicităm să fie oferită fără întârziere", a insistat Recep Erdogan.

La rândul său, Jens Stoltenberg a subliniat că Alianţa Nord-Atlantică va continua să ajute Turcia în diverse moduri.

„Turcia este un membru foarte important şi foarte valoros care contribuie în diverse moduri la securitatea noastră comună. Tocmai am discutat despre situaţia de securitate gravă din Siria, despre criza refugiaţilor şi a imigranţilor cauzată de această situaţie. Armistiţiul din Idlib se menţine şi am observat diminuarea violenţelor în ultimele zile. Este important să construim pe această bază pentru a asigura protejarea civililor şi a garanta accesul la ajutor umanitar.

Turcia este statul membru NATO cel mai afectat de conflicul din Siria. (...) NATO va continua să susţină Turcia prin diverse modalităţi. Acest lucru include sisteme de apărare antirachetă care contribuie la protejarea Turciei de ameninţările din Siria. De asemenea, susţinem Turcia prin prezenţa aeriană şi navală", a afirmat Jens Stoltenberg, conform site-ului NATO.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici