Erdogan continuă epurările. Două emisiuni TV, suspendate în Turcia în urma criticilor la adresa sa

Autoritatea de radiodifuziune din Turcia, RTUK, a suspendat două programe de televiziune, în cadrul cărora preşedintele Recep Tayyip Erdogan a fost criticat, a informat joi cotidianul turc Hurriyet, potrivit site-ului agenţiei DPA.

848 afișări
Imaginea articolului Erdogan continuă epurările. Două emisiuni TV, suspendate în Turcia în urma criticilor la adresa sa

Erdogan continuă epurările. Două emisiuni TV, suspendate în Turcia în urma criticilor la adresa sa

Un talk-show critic la adresa guvernului difuzat de televiziunea Halk TV a fost suspendat de cinci ori, în timp ce un program de ştiri de la Fox TV nu va fi difuzat timp de trei zile, anunţă Hurriyet, care citează o decizie RTUK. Ambele posturi de televiziune au fost amendate.

Pe 10 decembrie, prezentatorul Fox TV, Fatih Portakal, a criticat presiunea asupra opoziţiei, argumentând că oamenii nu îndrăznesc nici măcar să protesteze paşnic faţă de creşterea preţului gazelor naturale.

"Câţi oameni ar îndrăzni să iasă în stradă, în ciuda fricii?", s-a întrebat Portakal.

Erdogan l-a criticat dur pe prezentatorul Fox TV, al cărui nume de familie înseamnă portocală. Erdogan a vorbit despre "o portocală" sau "citrice" care îi îndeamnă pe oameni să iasă pe străzi. "Cunoaşte-ţi limitele", a ameninţat Erdogan.

Doi recunoscuţi actori de comedie, Metin Akpinar şi Mujdat Gezen, au apărut la talk-showul de la Halk TV pe 21 decembrie, criticând lipsa democraţiei în Turcia.

Cei doi sunt în curs de investigare pentru insultarea lui Erdogan, iar o instanţă l-a impus luni celor doi o interdicţie de călătorie.

În Turcia, zeci de jurnalişti au fost arestaţi, iar zeci de instituţii media au fost închise după încercarea de lovitură de stat eşuată din 2016.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici