Erdogan, înaintea summit-ului NATO: „Turcia va fi singura ţară de încredere din Afganistan după retragerea SUA”

  • Statele Unite se află în faza finală a retragerii trupelor sale din Afganistan, la fel ca şi trupele NATO.
  • Turcia ar fi pregătită să menţină trupe pentru protejarea aeroportului din Kabul, principala cale de ieşire pentru diplomaţii occidentali şi lucrătorii umanitari.
  • Talibanii au declarat că forţele străine nu ar trebui să aibă „nicio speranţă” de a menţine o prezenţă militară în Afganistan.
1436 afișări
Imaginea articolului Erdogan, înaintea summit-ului NATO: „Turcia va fi singura ţară de încredere din Afganistan după retragerea SUA”
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că Turcia va fi „singura ţară de încredere” cu trupe în Afganistan, după retragerea SUA şi NATO, notează Le Figaro.
 
"America se pregăteşte să părăsească Afganistanul în curând şi, atunci când vor dispărea, singura ţară de încredere care va rămâne pentru a menţine procesul acolo va fi, evident, Turcia", a declarat Erdogan la plecarea spre Bruxelles, unde va participa la summitul NATO.
 
Statele Unite se află în faza finală a retragerii trupelor sale din Afganistan, la fel ca şi trupele NATO, până la 11 septembrie, ziua în care se vor împlini 20 de ani de la atentatele în care au căzut Turnurile Gemene.
 
Erdogan a dezvăluit că oficialii turci le-au transmis omologilor lor americani, sâmbătă, că Ankara este gata să păstreze trupele în Afganistan, fără a oferi mai multe detalii. 
 
Sunt încântaţi şi fericiţi de asta. Vom putea discuta cu ei procesul pentru Afganistan”, a adăugat el.
 
Turcia ar fi pregătită să menţină trupe pentru protejarea aeroportului din Kabul, principala cale de ieşire pentru diplomaţii occidentali şi lucrătorii umanitari.
 
Talibanii au declarat sâmbătă că forţele străine nu ar trebui să aibă „nicio speranţă” de a menţine o prezenţă militară în Afganistan şi că securitatea ambasadelor şi a aeroportului va fi responsabilitatea afganilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici