Erdogan: Situaţia din Idlib nu se va rezolva dacă forţele siriene nu se retrag din regiune

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat sâmbătă că situaţia din provincia siriană Idlib nu se va îmbunătăţi dacă forţele loiale Guvernului sirian nu se vor retrage şi nu vor respecta linia de demarcaţie stabilită de Turcia şi Rusia în 2018, informează Reuters.

2199 afișări
Imaginea articolului Erdogan: Situaţia din Idlib nu se va rezolva dacă forţele siriene nu se retrag din regiune

Erdogan: Situaţia din Idlib nu se va rezolva dacă forţele siriene nu se retrag din regiune

„Soluţia pentru Idlib este retragerea regimului sirian în conformitate cu limitele din acord. În caz contrar, vom rezolva această problemă până la sfârşitul lunii februarie. Am vrea ca problema să se rezolve cu ajutorul prietenilor noştri, dar dacă trebuie să folosim forţa, suntem pregătiţi să o facem. Până când nu vom elibera Siria de organizaţiile teroriste şi de cruzimea regimului, nu ne vom opri”, a declarat Erdogan.

Turcia şi Rusia sprijină părţi diferite ale conflictului din Siria, dar, în 2018, Ankara şi Moscova au fost de acord cu înfiinţarea unei „zone libere de conflict” în Idlib pentru a evita escaladarea conflictului din regiune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
turcia,
siria,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici