Erdogan solicită Armeniei să se retragă din regiunea Nagorno Karabah: ”A sosit momentul ca această criză să se încheie”

  • Preşedintele turc, Recep Erdogan, a cerut ca Armenia să renunţe la ”ocuparea” regiunii Nagorno Karabakh, pentru a pune capăt luptelor dintre separatiştii susţinuţi de forţele din Armenia şi Azerbaidjan.
  • Erdogan: ”A sosit momentul ca această criză care a început o dată cu ocuparea Nagorno Karabakh să se încheie.”
  • Conflictul dintre Azerbaidjan şi Armenia s-a reaprins în dimineaţa zilei de duminică.
2221 afișări
Imaginea articolului Erdogan solicită Armeniei să se retragă din regiunea Nagorno Karabah: ”A sosit momentul ca această criză să se încheie”

Profimedia

Preşedintele turc, Recep Erdogan, a cerut luni (28 septembrie) ca Armenia să renunţe la ”ocuparea” regiunii Nagorno Karabakh, pentru a pune capăt luptelor dintre separatiştii susţinuţi de forţele din Armenia şi Azerbaidjan, notează Le Figaro.
 
”A sosit momentul ca această criză care a început o dată cu ocuparea Nagorno Karabakh să se încheie. De îndată ce Armenia va părăsi teritoriul pe care îl ocupă, regiunea va recâştiga pacea şi armonia ”, a declarat într-un discurs Erdogan, a cărui ţară este principalul sprijin al Azerbaidjanului în acest conflict. "Orice altă cerere sau propunere nu numai că ar fi nedreaptă şi ilegală, ci ar însemna să continue să compromită Armenia," a adăugat el.
 
Turcia consideră că Armenia „ocupă” Nagorny Karabah cu ajutorul separatiştilor ostili din Baku, care s-au autoproclamat republică în 1991 după căderea Uniunii Sovietice. ”Turcia va continua să stea alături de ţara fratelui şi prietenului Azerbaidjan din toată inima şi cu toate mijloacele”, a declarat preşedintele turc, reiterând sprijinul ferm acordat de ţara sa autorităţilor de Baku de la începutul acestei crize.
 
Conflictul dintre Azerbaidjan şi Armenia s-a reaprins în dimineaţa zilei de duminică. Zeci de oameni au murit în ultimele 24 de ore în luptele dintre separatiştii din Nagorny Karabakh, susţinuţi de Armenia, potrivit rapoartelor anunţate luni. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici