Erdogan spune că nu a primit propuneri concrete ale Finlandei şi Suediei privind preocuparea Turciei

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat, miercuri, că nu există deocamdată nicio propunere concretă din partea Finlandei şi Suediei cu privire la preocupările Turciei legate de candidaturile la NATO, relatează Reuters.

223 afișări
Imaginea articolului Erdogan spune că nu a primit propuneri concrete ale Finlandei şi Suediei privind preocuparea Turciei

Erdogan s-a opus cererilor de aderare ale Finlandei şi Suediei la NATO pe motiv că acestea susţin grupuri pe care Ankara le consideră teroriste.

Vorbind în parlament, Erdogan a declarat, miercuri, că Turcia doreşte să vadă o abordare „sinceră” din partea celor două ţări nordice în ceea ce priveşte preocupările sale, adăugând că Ankara nu îşi va schimba punctul de vedere decât dacă va vedea măsuri concrete şi obligatorii.

De asemenea, el a declarat că obiecţia Turciei faţă de candidaturile de aderare ale oraşelor Stockholm şi Helsinki nu a fost „oportunism”, ci mai degrabă o chestiune de securitate naţională.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici