Erdogan susţine că un militar turc a murit în urma bombardamentelor efectuate de forţele guvernamentale siriene

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan susţine că un militar turc a decedat în urma focului de artilerie executat de forţele guvernamentale siriene în zona oraşului Manbij din Siria, informează agenţia de ştiri Reuters.

456 afișări
Imaginea articolului Erdogan susţine că un militar turc a murit în urma bombardamentelor efectuate de forţele guvernamentale siriene

Erdogan:Un militar turc a murit în urma bombardamentelor efectuate de forţele guvernamentale siriene

Ministerul Apărării de la Ankara a anunţat marţi că un militar turc a fost ucis, iar alţi opt au fost răniţi, în urma unui atac lansat din oraşul sirian Manbij.

Ulterior, preşedintele turc, comentând incidentul, a afirmat că "a fost rezultatul focului de artilerie executat de regim", adăugând că armata turcă a ripostat la tirurile de artilerie, iar "regimul a plătit un preţ mare".

Armata Turciei a lansat săptămâna trecută operaţiuni militare în nordul Siriei, de-a lungul frontierei comune, vizând grupuri insurgente kurde. Administraţia Recep Tayyip Erdogan vrea să creeze o "zonă de securitate" în nordul şi nord-estul Siriei, de-a lungul frontierei cu Turcia.

Forţele regimului preşedintelui Bashar al-Assad au recâştigat marţi controlul asupra oraşului Manbij, abandonat recent de militarii americani staţionaţi în Siria, după ce liderii kurzilor sirieni că au ajuns la un acord cu regimul de la Damasc. Înţelegerea are drept scop să stopeze ofensiva turcă în nord-estul Siriei..

Întrebat despre faptul că forţele loiale lui Assad au reocupat oraşul Manbij, Erdogan, care i-a sprijinit în trecut pe rebelii sirieni care luptă împotriva preşedintelui sirian, a declarat că nu este deranjat.

„Faptul că regimul a intrat în Manbij nu este ceva negativ. De ce? Pentru că, până la urmă, este teritoriul lor. Dar, cel mai important pentru mine este ca organizaţia teroristă (YPG, n. red.) să nu rămână acolo”, a spus Erdogan. „I-am spus acelaşi lucru şi domnului Putin. Dacă vor să cureţe Manbij de organizaţiile teroriste, să o facă. Dar dacă nu, oamenii de acolo ne cer să îi salvăm”, a adăugat liderul de la Ankara.

Taguri:
siria,
turcia,
război

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici