Erdogan: Turcia va închide graniţa cu Irakul

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat, joi, că în curând Turcia va închide graniţa cu Irakul şi va bloca spaţiul aerian al Kurdistanului irakian, ca reacţie la referendumul kurzilor pe tema independenţei, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

5009 afișări
Imaginea articolului Erdogan: Turcia va închide graniţa cu Irakul

Erdogan: Turcia va închide graniţa cu Irakul

”Deja au fost suspendate zborurile către nordul Irakului. Spaţiul aerian şi frontierele se vor închide în curând”, a declarat Erdogan.

Preşedintele Turciei a adăugat că decizia de a organiza un referendum scoate în evidenţă ”ingratitudinea perfectă” a Guvernului regional kurd din Irak, cu care Turcia avea relaţii comerciale şi politice destul dezvoltate.

”Cerem Guvernului regional kurd să înveţe din aceste greşeli şi să ia măsuri care să le compenseze cât mai curând posibil”, a mai spus Erdogan.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici