Eroare la NASA: A vândut calculatoare folosite în programul navetelor spaţiale fără a şterge datele secrete

Agenţia spaţială americană (NASA) a vândut calculatoare folosite în programul navetelor spaţiale fără a şterge date secrete din acestea, informează BBC News online.

102 afișări
Imaginea articolului Eroare la NASA: A vândut calculatoare folosite în programul navetelor spaţiale fără a şterge datele secrete

Eroare la NASA: A vândut calculatoare folosite în programul navetelor spaţiale fără a şterge datele secrete (Imagine: Liviu Maftei /Arhiva Mediafax Foto)

O investigaţie internă relevă că au existat zece cazuri în care au fost vândute calculatoare fără respectarea procedurilor de ştergere a informaţiilor secrete. Alte patru calculatoare care urmau să fie vândute conţineau date sensibile.

Calculatoarele au fost puse în vânzare în contextul în care NASA restructurează programele de folosire a navetelor. Ultima misiune a navetelor este programată pentru iunie 2011.

Auditorii interni au descoperit că procedurile de ştergere a datelor din sistemele informatice folosite în programul navetelor spaţiale nu au fost respectate cu stricteţe.

Nereguli au fost descoperite în patru locaţii - Centrele spaţiale Kennedy şi Johnson, precum şi centrele de cercetare de la Ames şi Langley.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici