Eroii de pe Insula Şerpilor ar putea fi în viaţa. Anunţul dat de Serviciul de Stat al Gărzii de Frontieră din Ucraina

Apărătorii de pe Insula Şerpilor din Marea Neagră ar putea fi încă în viaţă, potrivit unui comunicat publicat sâmbătă de Serviciul de Stat al Gărzii de Frontieră din Ucraina (SBGSU).

38297 afișări
Imaginea articolului Eroii de pe Insula Şerpilor ar putea fi în viaţa. Anunţul dat de Serviciul de Stat al Gărzii de Frontieră din Ucraina

Eroii de pe insula Şerpilor ar putea fi în viaţa. Anunţul dat de Serviciul de Stat al Gărzii de Frontieră din Ucraina

"Avem convingere fermă că toţi apărătorii ucraineni ai insulei Şarpilor ar putea fi în viaţă", se precizează în comunicat.

Atât preşedintele Zelensky, cât şi SBGSU au declarat vineri că toţi soldaţii au fost ucişi în urma capturării insulei mici de către forţele ruseşti.

Informaţiile preliminare potrivit cărora poliţiştii de frontieră ar putea fi morţi au venit înainte ca apărătorii să piardă contactul", se arată în declaraţia emisă sâmbătă.

Vineri, generalul-maior rus Igor Konaşenkov a declarat că 82 de militari ucraineni "au depus armele şi s-au predat voluntar unei unităţi a forţelor armate ruse".

Comunicatul SBGSU a adăugat că "mass-media rusă a raportat că militarii ucraineni de pe insulă au fost trimişi la Sevastopol" în Crimeea.

Vineri, a apărut înregistrarea audio a unui schimb de replici între luptătorii ucraineni şi un ofiţer al marinei ruse. În acest schimb de replici, ucrainenii au fost auziţi spunând: "Navă de război rusă, du-te în ....".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici