Erupţia vulcanică din sudul Islandei pare să se intensifice

Erupţia vulcanului în sudul Islandei pare să se intensifice, până acum fiind evacuate 600 de persoane, anunţă autorităţile.

21 afișări
Imaginea articolului Erupţia vulcanică din sudul Islandei pare să se intensifice

Erupţia vulcanică din sudul Islandei pare să se intensifice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Poliţia a sporit supravegherea în zonele din jurul gheţarilor Eyjafjallajokull şi Myrdalsjokull, din cauza intensificării erupţiei vulcanice", se arată într-un comunicat al Poliţiei şi Protecţiei civile.

Poliţia a închis mai multe drumuri şi a avertizat localnicii să evite zonele din apropierea vulcanului, unde s-au înregistrat şi mici seisme luni dimineaţă.

Falia de 800 de metri provocată de vulcan se întinde în direcţia gheţarului Myrdalsjokull, situat la 150 de kilometri de Reykjavik.

Aproximativ 600 de persoane au fost evacuate din motive de precauţie din cauza erupţiei care a izbucnit în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, dar luni au revenit în locuinţe. Nu au fost semnalate victime.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici