Eşec al votului din Parlamentul moldovean pentru alegerea preşedintelui ţării

Parlamentarii moldoveni nu au reuşit să aleagă preşedintele ţării la şedinţa de miercuri, relatează presa din R.Moldova, precizând că nici un deputat al opoziţiei nu a participat la procedura de vot.

10 afișări
Imaginea articolului Eşec al votului din Parlamentul moldovean pentru alegerea preşedintelui ţării

Eşec al votului din Parlamentul moldovean pentru alegerea preşedintelui ţării (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pentru a fi ales preşedinte al Republicii Moldova, un candidat are nevoie de trei cincimi din voturile deputaţilor, respectiv de 61 de voturi din totalul de 101 ale Parlamentului.

Partidul Comuniştilor, singurul care a prezentat candidaturi pentru această funcţie, a obţinut 60 de mandate în noul Legislativ şi avea nevoie de un vot din partea opoziţiei.

Potrivit presei moldoveneşti, nici un deputat al opoziţiei nu s-a apropiat de urne, ultimul care a votat fiind fostul preşedinte al Parlamentului, Marian Lupu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici