Estonia avertizează Vestul: Rusia se pregăteşte de o confruntare militară cu Occidentul în următorul deceniu

Rusia se pregăteşte pentru o confruntare militară cu Occidentul în următorul deceniu şi ar putea fi descurajată de o contra-consolidare a forţelor armate, a declarat, marţi, Serviciul de Informaţii Externe al Estoniei, scrie Reuters.

2221 afișări
Imaginea articolului Estonia avertizează Vestul: Rusia se pregăteşte de o confruntare militară cu Occidentul în următorul deceniu

Estonia avertizează Vestul: Rusia se pregăteşte de o confruntare militară cu Occidentul în următorul deceniu

Avertizarea Estoniei vine ca o completare la numărul tot mai mare de oficiali occidentali care au adus în atenţia publică posibilitatea unei ameninţări militare din partea Rusiei la adresa ţărilor de pe flancul estic al NATO, cerând Europei să se pregătească prin reînarmare.

Şeful Serviciului de Informaţii Externe al Estoniei, Kaupo Rosin, a declarat acest lucru pe motiv că Rusia are în plan să îşi dubleze numărul de forţe staţionate de-a lungul graniţei sale cu Finlanda, membră NATO, şi cu statele baltice Estonia, Lituania şi Letonia.

,,Rusia a ales o cale care este o confruntare pe termen lung ... şi Kremlinul anticipează probabil un posibil conflict cu NATO în următorul deceniu sau cam aşa ceva", a declarat Kaupo Rosin, potrivit sursei citate.

,,Dacă nu suntem pregătiţi, probabilitatea (unei confruntări militare – n.r.) ar fi mult mai mare decât în lipsa oricărei pregătiri", a încheiat Rosin.

Marţi, Ministerul de Interne al Rusiei l-a plasat pe prim-ministrul Estoniei, Kaja Kallas, pe lista de urmăriţi, transmite agenţia Tass. De asemenea, şi secretarul de stat al Estoniei, Taimar Peterkop a fost inclus pe aceeaşi listă.

Potrivit surselor din poliţie citate de Tass, „a fost deschis un dosar împotriva lui Kallas şi Peterkop pentru distrugerea şi deteriorarea monumentelor soldaţilor sovietici”. Ambii „au fost trecuţi pe lista de urmăriţi ca parte a acestui caz”, a declarat sursa agenţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici