Estonia va avea una dintre cele mai mari achiziţii de muniţie din istoria sa

Estonia urmează să comande o „cantitate semnificativă” de muniţii care va fi livrată în 2024, pentru a creşte distanţa atacurilor sale, a declarat sâmbătă Ministerul Apărării.

7314 afișări
Imaginea articolului Estonia va avea una dintre cele mai mari achiziţii de muniţie din istoria sa

Estonia va avea una dintre cele mai mari achiziţii de muniţie din istoria sa

Membra NATO şi a Uniunii Europene a declarat pe 8 februarie că este de părere că Rusia are încă puterea de a exercita „o presiune militară credibilă” asupra regiunii baltice, unde riscul de securitate a crescut pe termen mediu şi lung.

„Muniţiile vagabonde”, numite şi „drone kamikaze”, se îndreaptă spre ţinta lor înainte de a se prăbuşi cu viteză şi de a detona la impact.

Achiziţia unui număr nespecificat de astfel de muniţii, care va fi una dintre cele mai mari achiziţii din istoria Estoniei, ar trebui să fie încheiată în acest trimestru.

Aceasta este făcută „pentru a creşte semnificativ capacitatea (estoniană) de foc indirect ca urmare a agresiunii ruseşti”, a precizat Ministerul Apărării.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a reiterat joi că Statele Unite sunt pregătite să apere statele baltice Estonia, Letonia şi Lituania, dacă va fi necesar, şi că îşi vor menţine prezenţa militară în regiune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici