Estonienii au găsit soluţia pentru a scăpa de melancolia creată de COVID-19. Ei înoată în apă aproape îngheţată

  • Peste 500 de estonieni au înotat în apele aproape îngheţate ale portului Tallinn din Estonia, în cadrul unui concurs de înot de iarnă.
  • Estonia este ţara în care sportul a fost un mod popular de a contracara melancolia creată de restricţiile pandemiei de COVID-19.
  • Zeci de spectatori au aclamat de-a lungul traseului, mulţi aflaţi în căzi cu hidromasaj şi saune mobile instalate de-a lungul părţii laterale din port.
647 afișări
Imaginea articolului Estonienii au găsit soluţia pentru a scăpa de melancolia creată de COVID-19. Ei înoată în apă aproape îngheţată

Estonienii au găsit soluţia pentru a scăpa de melancolia creată de COVID-19. Ei înoată în apă aproape îngheţată

Cei 505 participanţi au înotat pe un traseu de 25 de metri, aflat într-un fost şantier naval submarin, timp de 4 ore şi 50 de minute.

La acest concurs au participat atât copii, un băiat de 9 ani, cât şi bătrâni, o femeie de 83 de ani, dar şi o femeie însărcinată care a făcut o glumă, afirmând că efortul ei ar trebui să fie calculat diferit, pentru două persoane.

„Este de fapt un lucru inteligent de făcut în acest moment”, a spus Roy Vissers, unul dintre înotători, după ce a ieşit din apa care avea 4 grade în aerul sub îngheţ. El crede că sportul oferă o bună protecţie împotriva COVID-19.

„Când faceţi acest lucru, corpul produce suplimentar celule albe în sânge. Deci, dacă un înotător va contracta un virus, există mai multe celule albe în sânge care să-l atace şi să-l omoare”, a declarat acesta pentru Reuters.

Aivar Tugedam, un entuziast al înotului de iarnă care a organizat evenimentul, a declarat că a văzut acest sport crescând în popularitate de când Estonia a intrat pentru prima dată într-un blocaj din cauza COVID-19, în primăvară.

„Din primăvară până acum, aş spune că numărul înotătorilor de iarnă s-a triplat în Estonia. A devenit sălbatic şi foarte popular ”, a spus el.

De la începutul pandemiei de COVID-19, Estonia a înregistrat 18.055 de infectări şi 149 decese. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 344 de noi cazuri şi un singur deces.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici