Estul Canadei se baricadează în faţa uraganului Fiona

Estul Canadei se baricadează în faţa uraganului Fiona. Se pregăteşte sâmbătă pentru ceea ce ar putea deveni una dintre cele mai puternice furtuni din istoria ţării.

349 afișări
Imaginea articolului Estul Canadei se baricadează în faţa uraganului Fiona

Estul Canadei se baricadează în faţa uraganului Fiona

Premierul Justin Trudeau şi-a amânat plecarea de sâmbătă spre Japonia, unde urma să participe la funeraliile fostului premier ucis Shinzo Abe, pentru a primi informări şi a sprijini intervenţia guvernului, a declarat secretarul de presă Cecely Roy pe Twitter, potrivit Reuters.

Avertizarea de uragan vizează o mare parte din centrul Noii Scoţii şi al Insulei Prince Edward, unde locuiesc peste 150.000 de persoane, precum şi pentru părţi din Newfoundland, a anunţat Centrul naţional american pentru uragane. Se anunţă valuri de până la 10 metri şi vânt extrem de puternic. Oamenii din zonele de coastă au fost sfătuiţi să se evacueze.

Furtuna s-ar putea dovedi mai feroce decât reperele uraganul Juan din 2003 şi uraganul Dorian din 2019, a declarat meteorologul Bob Robichaud, de la Centrul canadian pentru uragane.

Cei mai mari doi transportatori ai ţării, Air Canada şi WestJet Airlines, au suspendat zborurile începând de vineri seara.

Fiona a lovit deja insulele din Caraibe la începutul săptămânii, provocând moartea a cel puţin 8 persoane şi lăsând fără curent electric aproape toţi cei 3,3 milioane de locuitori din Puerto Rico.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici