ETA şi FARC au primit spijin din partea guvernului din Venezuela

Organizaţia separatistă bască ETA şi mişcarea de gherilă columbiană FARC au beneficiat de o "cooperare guvernamentală venezuelană" pentru planurile de asasinare a unor personalităţi columbiene aflate în Spania, a declarat judecătorul de instrucţie spaniol Eloy Velasco.

22 afișări
Imaginea articolului ETA şi FARC au primit spijin din partea guvernului din Venezuela

ETA şi FARC au primit spijin din partea guvernului din Venezuela (

Ancheta magistratului spaniol, care a pus sub acuzare luni şase membri ETA şi şapte militanţi FARC, "a evidenţiat o cooperare guvernamentală venezuelană la colaborarea ilegală dintre FARC şi ETA", se arată în procesul-verbal semnat de judecătorul Velasco.

Colaborarea s-a manifestat "în special în cazul lui Arturo Cubillas Fontan", membru ETA care a ocupat în 2005 un post în Ministerul venezuelan al Agriculturii şi s-a căsătorit cu o membră a administraţiei preşedintelui Hugo Chavez.

Arturo Cubillas Fontan a fost "responsabil al ETA pentru această parte a Americii, începând din 1999" şi "a coordonat relaţiile dintre FARC şi ETA şi participarea membrilor ETA la cursuri de utilizare a explozibililor şi de tehnici de gherilă urbană", precizează magistratul spaniol.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici