Etnicii maghiari au organizat manifestaţii în favoarea autonomiei Ţinutului Secuiesc în Los Angeles

Etnicii maghiari din Los Angeles şi Cleveland au organizat în weekend manifestaţii de susţinere a autonomiei Ţinutului Secuiesc, înaintea unui protest programat luni la Târgu Mureş.

604 afișări
Imaginea articolului Etnicii maghiari au organizat manifestaţii în favoarea autonomiei Ţinutului Secuiesc în Los Angeles

Etnicii maghiari au organizat manifestaţii în favoarea autonomiei Ţinutului Secuiesc în Los Angeles (Imagine: Laszlo Mihaly / Arhiva Mediafax Foto)

La manifestaţia din Cleveland, Balazs Izsak, preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc (CNS) a citit o petiţie în faţa Bisericii catolice locale.

Un eveniment asemănător va avea loc luni la Toronto şi va fi însoţit de manifestări culturale.

Potrivit MTI, Consiliul Naţional Secuiesc organizează luni la Târgu Mureş un marş în vederea susţinerii autonomiei teritoriale şi libertăţii de exprimare a comunităţii maghiare. Marşul, susţinut de europarlamentarul Laszlo Tokes, a fost interzis de autorităţile locale, care au aprobat doar o ceremonie de comemorare. Organizatorii evenimentului intenţionează să înmâneze o petiţie autorităţilor locale.

Anul trecut, aproape 30.000 de persoane au participat la marşul de la Târgu Mureş, care nu a fost însă susţinut de cel mai mare partid al comunităţii maghiare din România, UDMR.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici