Eurodeputat german: UE are nevoie de un plan amplu pentru preluarea serviciilor financiare din Londra

  • Eurodeputat german: Uniunea Europeană are nevoie de un plan amplu pentru preluarea serviciilor financiare din Londra.
  • Markus Ferber: "Avem nevoie de un plan major, detaliat, care să ajute la mutarea principalelor companii din sectorul financiar din Marea Britanie în UE."
  • Comisia Europeană: "Criza Covid-19 a evidenţiat vulnerabilităţi în sistemul financiar dominat de dolari."
904 afișări
Imaginea articolului Eurodeputat german: UE are nevoie de un plan amplu pentru preluarea serviciilor financiare din Londra
Uniunea Europeană are nevoie de un plan amplu pentru transferarea serviciilor financiare din Londra în spaţiul comunitar şi pentru creşterea rolului euro pe plan mondial, afirmă eurodeputatul german Markus Ferber.
 
Uniunea Europeană are nevoie de un sistem financiar adecvat pentru a concura cu dolarul pe piaţa globală, a declarat eurodeputatul Markus Ferber, membru al Comisiei pentru Afaceri Economice şi Monetare din Parlamentul European.
 
"Avem nevoie de un plan major, detaliat, care să ajute la mutarea principalelor companii din sectorul financiar din Marea Britanie în Uniunea Europeană", afirmă Markus Ferber, citat de agenţia Reuters.
 
Comisia Europeană urmează să publice miercuri un plan de promovare a rolului euro pe plan mondial, prin diminuarea dependenţei de operaţiunile din Districtul financiar al Londrei (City of London), în contextul încheierii tranziţiei post-Brexit.
 
"Criza Covid-19 a evidenţiat vulnerabilităţi în sistemul financiar dominat de dolari. Retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană evidenţiază necesitatea aprofundării integrării pe pieţele de capital europene", arată un proiect al Comisiei Europene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici