Eurodeputat originar din Ucraina, în plenul Parlamentului European: Vă cer să opriţi delirul lui Putin

Deputatul Eugen Tomac, originar din Ucraina, a cerut, miecuri, în plenul Parlamentului European, ca Uniunea Europeană, alături de aliaţii NATO să facă „tot posibilul pentru a opri delirul lui Putin”.

3577 afișări
Imaginea articolului Eurodeputat originar din Ucraina, în plenul Parlamentului European: Vă cer să opriţi delirul lui Putin

„Am participat astăzi (miercuri - n.r.) la dezbaterea deschisă de Preşedintele Consiliului European, Charles Michel şi Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, referitoare la ameninţarea invaziei Ucrainei de către Rusia. Am cerut, în numele celor peste jumătate de milion de români ce formează comunitatea românească din nordul Bucovinei, Sudul Basarabiei şi Maramureşul Istoric din statul vecin, ca Uniunea Europeană, alături de aliaţii din NATO să facă tot posibilul pentru a opri delirul lui Putin”, a spus în plenul Parlamentului European Eugen Tomac.

Tomac este născut în satul Ozerne, fost General Alex. Averescu, sat reşedinţă de comună în raionul Ismail din regiunea Odesa (Ucraina).

„Părinţii mei sunt, la fel ca şi mine, născuţi într-o zonă ocupată de URSS, o zonă care a aparţinut estului Românie înainte de al doilea război mondial”, a punctat Eugen Tomac.

Uniunea Europeană cere Rusiei să reducă presiunile militare asupra Ucrainei. UE speră într-un rezultat favorabil în criza dintre Rusia şi Ucraina, dar este pregătită şi pentru cel mai grav scenariu, a declarat miercuri Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, iar preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a cerut reducerea tensiunilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici